Menu Close

Omrežne storitve

Omrežne storitve

Mreža prihodnosti – že danes

Pospeševanje prehoda na sončno energijo 

 
Da bi družba SolarEdge povečala delež sončne energije v mešanici energijskih virov, s svojo inovativno rešitvijo omrežnih storitev spodbuja prehod iz centraliziranega v distribucijsko energijsko omrežje.

Ta rešitev omogoča skupni nadzor v realnem času, upravljanje in poročanje o zbirki porazdeljenih virov energije, kot so PV sistemi, polnilniki in električna vozila, da bi se ustvarile virtualne elektrarne za obnovljivo, stabilnejšo in stroškovno učinkovito omrežje.

Pomanjkanje preskrbe z električno energijo 

Distribucijski pripomočki lahko z uporabo združenih virov energije v virtualnih elektrarnah, s katerimi se odpravlja lokalno pomanjkanje preskrbe z električno energijo, odložijo gradnjo drage in pogosto premalo izkoriščene omrežne infrastrukture. 

Zaščita pred spremijanjem cen

Da zmanjšate strošek električne energije ob konicah, ponudnike električne energije zaščitite pred visokimi cenami električne energije, tako da jim omogočite dostop do shranjene električne energije in samodejno odvajanje te energije ter odpravljanje povpraševanja.

Ohranjanje stabilnosti mreže

Združite PV sisteme, baterije in napajalnike električnih vozil, da takoj samodejno spremenite proizvodnjo ali porabo, saj boste tako operaterjem omrežja pomagali stabilizirati omrežne frekvence in napetosti.

Ponudba mrežnih storitev SolarEdge

Za upravljanje zapletenega omrežja porazdeljene proizvodnje energije so potrebne napredne upravljavske platforme, kakršne so omrežne storitve SolarEdge, ki se lahko izvajajo na naslednja načina:

• z uporabo vmesnika v oblaku, ki je prilagojen za SolarEdge;
• z integracijo s programskimi vmesniki drugih proizvajalcev prek namenskega aplikacijskega programskega vmesnika (API).

Novi način proizvodnje energije

Ker se PV sistemi in polnilni sistemi še naprej širijo po svetu, proizvodnja energije prehaja iz centraliziranega sistema v model distribucijskega omrežja, v katerem se energija proizvaja blizu lokacije, na kateri se porablja in skladišči. Ta model ustvarja priložnosti za nova medsebojno povezana in decentralizirana energijska omrežja, ki omogočajo izboljšano zanesljivost omrežja, storitve, stabilnost in primerne stroške. To prinaša koristi vsem ustreznim zainteresiranim stranem:
 
• Javne gospodarske službe lahko izkoristijo porazdeljene vire energije za učinkovitejše zadovoljevanje povpraševanja.
• Zaščita ponudnikov električne energije pred najvišjimi cenami.
• Lastniki velikih sončnih elektrarn lahko upravljajo svoj PV sistem in skladiščenje v oblaku.
• Lastniki PV sistemov, električnih vozil in baterijskih sistemov imajo nov vir prihodka.

Oglejte si, kako omrežne storitve SolarEdge zagotavljajo skupni nadzor in poročanje o podatkih za distribuirana energetska omrežja

Kontakt

  Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, informacijsko-tržnega obveščanja in pospeševanja prodaje. Več o politiki varstva osebnih podatkov.

  captcha

  Naslov

  Kamnik pod Krimom 8b, 1352 Preserje

  Email

  info@plan-net-solar.si

  Telefon

  +386 1 363 31 31